MEIJT. roept op: hang op 11 oktober je pridevlag uit!

Uit de kast komen. Het moment dat jij uitkomt voor je geaardheid of je genderidentiteit. Voor veel mensen is dit een belangrijk moment in hun leven. Helaas is het niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is vaak spannend, omdat je niet weet hoe de mensen om je heen zullen reageren. Mensen reageren namelijk heel verschillend: de een vind het hartstikke leuk, terwijl de ander er nog even aan moet wennen. Soms reageren mensen negatief.

Op 11 oktober is het internationale coming-outdag. Sommige mensen zullen dit moment aangrijpen voor hun eigen coming out. Anderen zullen nog even wachten tot ze er klaar voor zijn. Ongeacht hun keuze wilt MEIJT. ze laten weten dat de regenbooggemeenschap achter ze staat. Daarom roepen wij iedereen op om op 11 oktober je pridevlag uit te hangen!

Heb je nog geen pride vlag? Kijk dan in onze webshop, waar we de progress vlag tijdelijk extra goedkoop aanbieden. Wil je graag een duurzame progress vlag? Dan hebben we ook progress vlaggen gemaakt van gerecyclede petflessen.

Ben je op zoek naar hulp en wil je hierover praten? Chat, mail, of bel met het Switchboard. Voor hulp bij zelfmoordgedachten bel gratis met 0800-0113 of kijk op www.113.nl.

Ben je onder de 18 jaar en wil je graag op een veilige manier in contact komen met leeftijdsgenoten? Kijk dan eens of Jong & Out iets voor jou is.

Leave a comment