Uber introduceert muzikale en gratis Sing-along Van

Amsterdam, 2 mei 2023 – Ben je op zoek naar de swingendste manier om met vrienden in de songfestivalstemming te komen op weg naar je watch party? Uber introduceert een limited edition Sing-along Van naar de leukste watch party’s. Tijdens de rit zing je met jouw vrienden mee met de grootste songfestival hits uit het speciaal samengestelde menu. Voorafgaand aan de eerste halve finale op 9 mei maakt een select aantal passagiers zelfs kans om gematcht te worden aan voormalig songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy die Nederland vertegenwoordigde tijdens het songfestival in 2021. De ritten zijn beschikbaar op de dagen van de halve finales dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei, en op de finaledag zaterdag 13 mei.

Van 9 tot en met 13 mei is het weer tijd voor het meest muzikale Europese feest van het jaar: het songfestival. Op meerdere locaties organiseren cafés watch party’s om samen met andere liefhebbers het Europese spektakel te bekijken. Om ervoor te zorgen dat je opgewarmd bent voor het evenement en er in stijl aankomt, introduceert Uber de Sing-along Van.

“We haken met de Sing-along Van in op het thema van 2023 “United by Music” door op dit belangrijke culturele moment mensen samen te brengen, nu dit belangrijker is dan ooit. De enthousiaste chauffeurs die zich hebben aangemeld en superster Jeangu Macrooy maken de swingende ritten naar de watch party een onvergetelijke ervaring”, zegt Eveline Sijbrandij, Hoofd Nederland voor Rides bij Uber.

Uber is een samenwerking aangegaan met MEIJT., een platform voor en door de LHBTQIA+ gemeenschap. Zij hebben de populairste watch party’s in de stad geselecteerd en zorgvuldig de ultieme meezingers voor het liedjesmenu samengesteld.

“Als artiest vind ik niets mooier dan door muziek een connectie maken met mensen. Na mijn deelname aan het songfestival ben ik altijd fan gebleven. Daarom vind ik het des te leuker om hier samen met Uber een nog groter feest van te maken. Door op te treden in de Sing-along Van kan ik passagiers een bijzondere ervaring bieden in een intieme en gezellige setting. Ik heb veel zin om het feest af te trappen!,” zegt Jeangu Macrooy, zanger en voormalig songfestivaldeelnemer voor Nederland in 2020 en 2021.

“Voor velen in onze gemeenschap is het songfestival het hoogtepunt van het jaar. Uber is voor ons de ultieme partner om mensen van en naar de watch party’s te krijgen. Naast het selecteren van de locaties waar de watch party’s gehouden worden, hebben we het liedjesmenu in de busjes samengesteld op basis van input van onze community. We zijn ervan overtuigd dat meezingen met Euphoria van Loreen, Waterloo van Abba of Birth Of A New Age van Jeangu Macrooy in de Sing-along Van dé manier is om je voor te bereiden op het festival”, aldus Martijn van Veen, oprichter van MEIJT.

Watch party’s in Amsterdam

Verschillende cafés organiseren watch party’s waar je bijvoorbeeld ook kunt genieten van een diner, optredens, afterparty’s of met je eigen scorekaarten zelf als jury kunt fungeren. Dit is de lijst met app-bestemmingen en bijbehorende watch party’s waarvoor je de Sing-along Van kunt gebruiken:

 • Amstel 54
 • Café Montmartre
 • Spuistraat 114
 • Prik Amsterdam
 • ‘t Sluisje
 • Reguliersdwarsstraat 46
 • Bar Blend
 • Bar Blend XL Queens
 • Soho Amsterdam
 • Bar Taboo
 • Bar Exit
 • Nieuwebrugsteeg 25
 • Café The Queen’s head (alleen de finale)

Hoe werkt het?

 • De Uber Sing-along Van is te boeken via de Uber app voorafgaand aan de halve finales en finale op dinsdag 9 mei, donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei tussen 18.00-21.00 uur op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ – met beschikbaarheid zoals zichtbaar in de app.
 • Passagiers kunnen een Sing-along Van als aparte ritoptie boeken als ze in Amsterdam zijn, het adres van een van de geselecteerde watch party’s als bestemming opgeven en een van de Sing-along Vans beschikbaar is.
 • Het Sing-along Van product is gratis en vervoert groepen van max. 6 vrienden om hun weg naar het evenement te feesten en mee te zingen met all time songfestival hits.
 • Passagiers kunnen hun meezingliedje uit het liedjesmenu in in de Van kiezen, terwijl ze met een landvlag naar keuze mee zwaaien op de muziek en zichzelf versieren met boa’s.
 • Tijdens de eerste halve finale, op 9 mei, hebben passagiers de kans om gematcht te worden aan de ultieme meezingpartner – Jeangu Macrooy, de Nederlandse songfestivaldeelnemer in 2021. Voor een epische warm-up geeft Jeangu in een van de busjes een verrassingsoptreden.
 • De ervaring is voor passagiers gratis, terwijl de chauffeurs de normale rittarieven ontvangen. Als blijk van waardering voor de enthousiaste chauffeurs kan je ervoor kiezen om hen een fooi te geven.
 • Om de community van MEIJT. de mogelijkheid te geven veilig thuis te komen nadat alle “douze points” zijn uitgedeeld, heeft Uber ook $10.000 aan gratis ritten gedoneerd.

Leave a comment