MEIJT. Feliciteert Solange Dekker!

De Nederlandse Solange Dekker is in Thailand gekroond tot Miss International Queen 2023. De 27-jarige Amsterdamse versloeg meer dan 20 trans vrouwen uit andere landen. “De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven.”

De verkiezing werd 17 jaar geleden in het leven geroepen om de acceptatie van trans vrouwen in de samenleving te bevorderen. Inmiddels is het ‘s werelds grootste schoonheidswedstrijd voor trans vrouwen.

Nooit eerder won een Nederlander. “Je wordt elke dag wakker, je ziet jezelf in de spiegel en je moet geloven dat wat je deed goed was”, zei Solange in Thailand.

Ze was drie jaar geleden de eerste trans persoon in Nederland die een missverkiezing won, in Noord-Holland. Ze deed toen haar verhaal bij RTL Nieuws. “Een dikke vette middelvinger naar iedereen die me vroeger uitschold”, zei ze over haar succes in de missverkiezingen.

Nu heeft ze dus ook internationaal succes. Dekker volgt de winnares van vorig jaar uit de Filipijnen, Fuchsia Anne Ravena, op. Qatrisha Zairyah Kamsir uit Singapore en Melony Munro uit de VS werden respectievelijk als eerste en tweede geëerd.

In haar overwinningsspeech in Thailand zei Solange: “De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig, volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal.”

Bron: RTL Nieuws

Leave a comment