Onder de Pannen Loves MEIJT!

Begin februari staken we de koppen voor het eerst bij elkaar en al snel werd het idee geboren de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar mensen die bereid zijn een kamer te verhuren voor aan een stadsgenoot in woningnood. 

Cora, projectmedewerker Onder de Pannen bij de regenboog Groep: Ik kijk terug op een heel fijne, maar ook leuke samenwerking, wat resulteerde in een mooie campagne om trots op te zijn. Ons hoofddoel om tijdens de campagne vijf kamers te vinden, hebben we helaas (nog) niet gehaald, maar wie weet wat we nog binnen krijgen. Het is natuurlijk ook iets om goed over na te denken. Maar we hebben wel  iets anders bijzonders bereikt…er is weer een gesprek geopend een gesprek dat we met z’n allen mogen voeren (en zouden moeten voeren) om besef te creëren dat er nog steeds jongeren uit huis gezet worden vanwege hun geaardheid, maar ook de grote schaamte die daaromheen, maar ook rondom de term dakloos hangt. 

Martijn, mede-oprichter en content creator bij MEIJT.: Voor mij is en blijft dit een belangrijk en onderbelicht onderwerp. Het bespreekbaar maken en aandacht vragen voor dak- en thuisloze regenboog jongeren en de problematiek die hierbij komt kijken is iets waar we ons hard voor maken en voor blijven inzetten via MEIJT. De campagne heeft een groot bereik gehad en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. De samenwerking met Onder de Pannen en met Cora waren uiterst prettig en ik verwacht dat onze samenwerking nog lang door kan en zal gaan na deze campagne. 

Daarnaast is er ook € 1.500,- opgehaald! Het geld zal via Onder de Pannen besteed worden aan jongvolwassenen die net een extraatje nodig hebben, denk aan inrichtingskosten, uitzet of noodzakelijke kleding. 

We blijven zoeken naar mensen die bereid zijn een kamer willen verhuren aan iemand in (woon)nood, ken of ben je zo’n iemand kijk dan voor meer informatie of voor het aanmelden op www.onderdepannen.nl

Meer informatie over de campagne van MEIJT. x ONDER.DE.PANNEN: 

ZONDER HUIS GEEN THUIS!

In Amsterdam melden zich maandelijks ruim 100 Amsterdammers in woningnood bij De Regenboog Groep voor tijdelijk onderdak. Dit kan door verschillende oorzaken komen, zoals scheiding of verlies van baan, maar ook worden er nog steeds jongvolwassenen uit huis gestuurd wegens bijvoorbeeld hun geaardheid. Ze slapen bij kennissen op de bank, soms op de achterbank van een auto, maar je kunt je misschien voorstellen dat dat enorme onrust geeft.

Voor De Regenboog en Gemeente Amsterdam genoeg reden de krachten te bundelen en te zoeken naar oplossingen. Zo is het project ‘Onder de Pannen’ in 2015 geboren.

Met de campagne #ONDERDEPANNEN vroeg MEIJT. aandacht voor deze doelgroep.

We brengen het actuele probleem onder de aandacht, we zoeken naar beschikbare tijdelijke woonplekken en hebben geld ingezameld voor de LHBTIQ+ opvang via project Onder de Pannen van De Regenboog Groep. 

Leave a comment