Uber en MEIJT. gaan gesprek aan over jezelf zijn op de achterbank

  • LHBTIQ+ platform MEIJT. en Uber maken vierdelige video-serie ‘Ride with Pride’
  • Iconen uit de community spreken over acceptatie en jezelf kunnen zijn onderweg
  • Aflevering 1 is vanaf vandaag te zien op de online kanalen van MEIJT.

Amsterdam, 6 juli 2022 – Iedereen moet van A naar B, maar kan je daarbij ook altijd jezelf zijn? Over die vraag, ontwikkelden LHBTIQ+ mediaplatform MEIJT. en Uber de video-serie: ‘Ride with Pride’. Hierin gaat Solange Dekker in gesprek gaat met iconen uit de community over hun belevenissen onderweg. Vanaf de achterbank van Johans taxi spreken zij over persoonlijke ervaringen. Ride with Pride is vanaf vandaag wekelijks te zien op de kanalen van MEIJT.

In de vierdelige video-serie vertellen iconen uit de community over hun persoonlijke reis, maar ook hoe zij hun reizen en ritten op de achterbank beleven. Welke persoonlijke route hebben ze afgelegd en welke hobbels zijn ze onderweg tegengekomen? Ze gaan hierover in gesprek met presentatrice Solange Dekker, ‘s Nederlands eerste transvrouw die Miss Intercontinental of Noord-Holland heeft gewonnen, op de achterbank van taxichauffeur Johan Schuring. In de afleveringen zien we:

  • Diva Mayday: Nummer 1 Nederlandse Drag Superstar, Internationale DJ, activist, ambassadeur van Pride Amsterdam en van Europride.
  • Juliana X: oprichtster Zuperstition Housepital, activist en DJ.
  • Axe Leito: Mister Leather 2019, activist, ambassadeur van Pride Amsterdam 2021 en Dusty Foundation.
  • Ger Poels: Bekend als drag queen Victoria False, ambassadeur van het Roze Ouderen netwerk en Pride. Het gezicht van de Roze Ouderen shows ‘Tour D’amour’ en ‘Roze Vlinders’.

Uber en MEIJT. hebben de handen ineen geslagen om een serie voor en door de community te maken, waarin open het gesprek kan plaatsvinden over actuele onderwerpen als acceptatie, diversiteit en veiligheid. Voor Uber staat veiligheid voorop en daarvan is ‘jezelf veilig voelen’ een onmisbaar onderdeel. Uber vond in MEIJT. de perfecte productiepartner om deze video-serie te ontwikkelen, omdat het in de community belangrijke en eigentijdse thema’s op de kaart weet te zetten. Als platform voor en door de LHBTIQ+ community en iedereen die zich hiermee verbonden voelt, was MEIJT. de perfecte match om de juiste gasten en waardevolle visies in te brengen.

Diva Mayday: “Ik vind dit een ontzettend belangrijk onderwerp, omdat ik al jaren in de scene actief ben en meerdere malen te maken heb gehad met negatieve ervaringen tijdens mijn reizen van A naar B in drag. Ik vind het geweldig dat Uber zich inzet voor veiligheid en acceptatie.”

Eveline Sijbrandij, verantwoordelijk voor Rides in Nederland, bij Uber: “Het moet altijd en overal vanzelfsprekend zijn dat je jezelf kan zijn. Bij Uber bouwen we iedere dag aan de meest veilige reisbeleving en hierbij betrekken we de stem van de communities die op onze app rekenen.”

Martijn van Veen, oprichter, producer en content creator bij MEIJT.: “We vinden het belangrijk om met MEIJT. naast een entertainment en event-functie ook te blijven strijden voor onze community. Onderwerpen als veiligheid en acceptatie staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn trots dat Uber samen met MEIJT. deze onderwerpen bespreekbaar wil maken.”

Ride with Pride is vanaf 30 juni wekelijks te bekijken op de website en socials van MEIJT.

Leave a comment