Shopping Cart 0 items - €0,00 0
Shopping Cart 0 items - €0,00 0

MEIJT. X ONDER.DE.PANNEN.

onder de pannen verhaal

Zonder huis geen thuis!

In Amsterdam melden zich maandelijks ruim 100 Amsterdammers in woningnood bij De Regenboog Groep voor tijdelijk onderdak. Dit kan door verschillende oorzaken komen, zoals scheiding of verlies van baan, maar ook worden er nog steeds jongvolwassenen uit huis gestuurd wegens bijvoorbeeld hun geaardheid. Ze slapen bij kennissen op de bank, soms op de achterbank van een auto, maar je kunt je misschien voorstellen dat dat enorme onrust geeft.

Voor De Regenboog en Gemeente Amsterdam genoeg reden de krachten te bundelen en te zoeken naar oplossingen. Zo is het project ‘Onder de Pannen’ in 2015 geboren.

Met de campagne #ONDERDEPANNEN vraagt MEIJT. aandacht voor deze doelgroep.

We brengen het actuele probleem onder de aandacht, we zoeken naar beschikbare tijdelijke woonplekken en we zullen geld inzamelen voor de LHBTIQ+ opvang via project Onder de Pannen van De Regenboog Groep.

Het doel van het project Onder de Pannen is om mensen snel tijdelijk onderdak te bieden, zodat zij niet verder afglijden en afhankelijk raken van hulpverlening. Onder de Pannen brengt deze mensen tijdelijk onder bij mensen die een kamer beschikbaar hebben en bereid zijn een stadsgenoot hulp te bieden.

Voor het einde van 2022 zouden we graag minimaal 5 jongvolwassen onderdak willen bieden. Help jij ons mee?

Hoe werkt het?

Je hebt een kamer die je niet gebruikt. Je vindt het fijn als iemand die benut omdat je hulp wil bieden aan iemand in nood, omdat het je gezellig lijkt óf omdat je wel een financieel extraatje kunt gebruiken. Dan is Onder de Pannen iets voor jouw. Je ongebruikte kamer is namelijk een uitkomst voor iemand die even zonder thuis zit.

Wie komt er in huis?

Je beslist samen met De Regenboog Groep wie er in jouw kamer komt wonen. Vooraf maakt je je wensen bekend. De Regenboog screent alle belangstellenden. Als er een geschikte kandidaat is, start de kennismakingsprocedure. Pas als jij het ziet zitten met de huurder (en andersom) start de verhuur.

Mag dat wel?

Ja, De Regenboog heeft afspraken gemaakt met de gemeente, woningcorporaties en indien van toepassing uitkeringsinstanties. Ze werken allemaal mee met Onder De Pannen. Jij en de huurder tekenen een officieel contract dat maximaal één jaar duurt. Ook als je geen (sociale) huurwoning hebt is Onder de Pannen overigens mogelijk.

Loop ik financieel risico?

Nee, je gaat er financieel altijd op vooruit. Jouw eventuele uitkering en/of toeslagen worden niet gekort. De hoogte van het bedrag dat je aan de onderhuur overhoudt verschilt per situatie. De hoogte berekenen we voordat je het contract tekent.

Heb je een huurachterstand bij de woningcorporatie?

Onder de Pannen heeft de mogelijkheid om via het fonds ‘ Kleine schuld, Grote winst’ een bestaande huurachterstand tot een bepaald bedrag in één keer te betalen aan de woningcorporatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Onder de Pannen, of wil je je aanmelden? Kijk dan op de socials van MEIJT., op www.meijt.nl of op www.onderdepannen.nl. Bellen met de Regenboog Groep kan natuurlijk ook, 020 – 531 76 00.

onder de pannen helpen link