🌈6 LHBTIQ+ FILMS DIE WE VAN JULLIE NIET MOGEN MISSEN!🌈

Het is koud buiten en het wordt vroeger donker, dus we zitten ‘s avonds graag op de bank met een goede film en een bak popcorn. Daarom vroegen we jullie, de volgers van MEIJT., welke LHBTIQ+ films we absoluut niet mogen missen. We hebben jullie antwoorden achter elkaar gezet. Bonus! We hebben voor jullie uitgezocht waar je ze kan kijken!

6. So my grandma’s a lesbian! (2019)

LHBTIQ+ films

Een jonge advocate ziet haar plannen om in een super conservatieve familie te trouwen in rook opgaan wanneer haar oma besluit te trouwen met haar vriendin. Deze luchtige comedy vertelt ons dat liefde geen leeftijd kent. De film herinnert ons eraan dat naarmate wij ouder worden onze zorgen over wat andere mensen van ons denken verdwijnen, terwijl we blijven geven om de mensen om ons heen. Hier zit een levensles in. In alle opzichte van liefde en romantiek, houd van wie je wilt, en laat de meningen van anderen links liggen. Daarnaast zijn deze oma’s super cute, dus zeker het kijken waard!

Ben je nieuwsgierig? Stream deze film dan op Netflix.

5. The Shiny Shrimps (2019)

LHBTIQ+ films

Wanneer een olympisch waterpolokampioen een homofobe opmerking maakt op tv, wordt hij gedwongen trainer te worden van de Shiny Shrimps. Dit gay amateur waterpoloteam wilt namelijk niks liever dan zich kwalificeren voor de Gay Games. Gayer dan dit gaat het niet worden. Deze franse feel-good film is een sportfilm met een heleboel glitter!

Ben je nieuwsgierig? Huur of koop deze film dan op Amazon Prime Video of Pathé Thuis.

4. Single All the Way (2021)

LHBTIQ+ films

Peter wilt zijn familie ervan overtuigen dat zijn liefdesleven niet hopeloos is. Daarom overtuigt hij zijn beste vriend om te doen alsof ze smoorverliefd op elkaar geworden zijn. Ik denk niet dat je meer nodig hebt om te raden hoe deze film eindigt. Deze film is cheesy en cliché, en dat is precies wat een kerstmis romcom nodig heeft. Deze hartverwarmende film over vriendschap en romantiek is dé film om deze kerst bij weg te zwijmelen.

Ben je nieuwsgierig? Stream deze film dan op Netflix.

3. Call Me by Your Name (2017)

In het noorden van Italië bloeit een romance op tussen de 17-jarige Elio en de oudere man die zijn vader heeft ingehuurd als onderzoeksassistent. Ik kan me niet voorstellen dat je nog niet van deze film gehoord hebt. Call me by your name is namelijk één van de best ontvangen LHBTIQ+ films aller tijden. Het is daarom niet gek dat deze titel zo vaak werd ingezonden. Deze cinematische coming-of-age film gaat over het confronteren van onze gevoelens, hoe ongemakkelijk deze ook kunnen zijn. Dit thema wordt belichaamd in elk aspect van de film, van dialoog tot camerawerk.

Wanneer de kijker aan het einde van de film ongemakkelijk lang wordt geconfronteerd met de gevoelens van Elio, komt de titel voor het eerst in beeld. Over de betekenis van deze titel bestaat veel speculatie. “Call me by your name and I’ll call you by mine.” is een geheime taal in de liefde van Elio en Oliver. Dit zien we terug wanneer beide karakters elkaars eigenschappen beginnen over te nemen als gevolg van wederzijdse bewondering. Elio bewondert Olivers zelfvertrouwen en vrijheid, terwijl Oliver opkijkt tegen Elio’s jeugdigheid en kennis.

Ben je nieuwsgierig? Huur of koop deze film dan op Amazon Prime Video of Pathé Thuis.

2. Dallas Buyers Club (2013)

LHBTIQ+ films

Dallas Buyers club speelt zich af in de jaren 80, tijdens het hoogtepunt van de AIDS pandemie. Ron Woodrof weigert zijn doodvonnis te accepteren wanneer hij de diagnose AIDS krijgt. Daarom besluit hij tegen alle regelgeving in om medicatie de VS binnen te smokkelen. Deze film schetst een beeld van het leven van homoseksuelen in de conservatieve staat Texas in de jaren 80. Woodrof is een racist en homofoob. Vanwege zijn diagnose krijgt hij een andere kijk op de LHBTIQ+ community.

Ben je nieuwsgierig? Stream deze film dan op Videoland of Netflix, óf koop of huur deze film op Pathé Thuis of Amazon Prime Video.

1. Girl (2018)

LHBTIQ+ films

Op nummer 1 van deze lijst van LHBTIQ+ films staat Girl. De vijftienjarige Lara is een veelbelovende ballerina. We zien hoe zij haar opleiding start aan een pestigieuse dansschool, terwijl ze worstelt met haar transseksualiteit. Deze Belgische dramafilm is gebasseerd op een waargebeurd verhaal. Het toont ons een ontroerend beeld van Lara’s medische, sociale, familiaire, en emotionele worstelingen. De presentatie van deze film is puur en oprecht. Pas op! Want de gevoelige kijkers zullen misschien een paar keer willen wegkijken.

Ben je nieuwsgierig? Stream deze film dan op Netflix, of koop of huur deze film op Pathé Thuis of Amazon Prime Video.

Leave a comment