Prince Charming en het diversiteitsprobleem

Voor de mensen die vinden dat de LHBTQIA+ gemeenschap niet juist vertegenwoordigd wordt in het Videoland-programma Prince Charming; jullie hebben volkomen gelijk!!!

Sommige ‘critici’ merken terecht op dat de community veel diverser is dan wat we in Prince Charming zien. Maar het is überhaupt niet mogelijk om een representatief beeld te schetsen met de cast, want die is maar twaalf kandidaten groot. Tjonge, lastig hoor! Straks voelt iemand anders zich weer buitengesloten.

Wat moet die arme Prince Charming eigenlijk, als er uit elf totaal verschillende mannen plus een non-binair persoon gekozen moet worden? Dan moet hij ze een voor een elimineren en weet het publiek in aflevering 1 al dat de knappe witte gespierde man overblijft. Daar wil toch niemand naar kijken?

Wat kunnen we nou doen om het diversiteitsprobleem op te lossen en iedereen tevreden te houden? Maar dan ook echt IEDEREEN! Ik heb een voorstel.

Laten we openbaar maken wie allemaal mee willen doen en dan: stemmen maar (alleen mensen met een Videoland-account, want wie betaalt bepaalt)! Een beetje zoals bij verkiezingen. De programmamakers en de Prins hebben er verder niks over te zeggen. Maar dan moet ‘de community’ zich wel massaal aanmelden, anders werkt het natuurlijk niet, omdat je dan alleen de narcistische gespierde witte man en occasional bruine twink overhoudt, zoals nu. Representatiever en democratischer kan toch niet?

Als laatste redmiddel kunnen we Prince Charming ook nog gewoon zien voor wat het is: entertainment. Een reality datingshow, uitgezonden door een commerciële partij, met als doel oppervlakkige televisie te brengen aan de mensen die daar graag een paar euro’s per maand voor willen betalen. Als je een programma wil waarin de LHBTQIA+ gemeenschap juist vertegenwoordigd wordt, dan moet je maar naar de NPO kijken. Betaal je tenslotte belasting voor. Al geef ik je weinig kans dat je daar een programma tegenkomt waar iedereen zich in herkent.

Edwin Goldman is filmproducent, schrijver en oprichter van Goldman Film.

Leave a comment