Rot op met je coronapas!

Eerst dacht ik dat mijn standpunt duidelijk was; ik ben gevaccineerd en heb er geen problemen mee om daar een bewijsje van te overleggen en de mensen die zich niet willen laten vaccineren moeten niet zo zeiken over dat ze buitengesloten worden. Je kan je namelijk gewoon laten testen en dan ook ergens naar binnen. De samenleving moet weer open. Maar…

Ongeveer 85% van de mensen is gevaccineerd. Moeten we dan omdat er 15% ongevaccineerden zijn iedereen lastigvallen met de coronapas? Ik begrijp het sentiment van de ongevaccineerden wel; het gevoel dat je iets moet doen wat je niet wil. Maar dat geldt voor iedereen, want ook de gevaccineerden en ondernemers zitten niet te wachten op gedoe met QR-codes. Wat klopt er dus niet aan dit plaatje?

Dat dit virus niet meer weggaat. Dat er geen lange termijn visie op het beleid is. Hoe lang gaan we de coronapas in stand houden? Tot alle ongevaccineerden uitgestorven zijn?

I’m vaxxed, waxed and ready to party. CU in Exit! Maar het liefst zonder coronapas.

Edwin Goldman is filmproducent, schrijver en oprichter van Goldman Film.

Leave a comment