PETFLAG: MEIJT. kiest voor de duurzame pridevlag!

Duurzaamheid staat bij MEIJT. hoog in het vaandel. Daarom verkopen wij vanaf heden pridevlaggen gemaakt van gerecyclede petflessen. Supermarkten zamelen deze flessen in. De vlaggenproducent versnippert en verhit deze flessen. Daardoor ontstaat vloeibaar plastic dat zij kunnen spannen tot lange draden. Vervolgens worden deze draden geweven tot doeken waar de pridevlaggen op gedrukt worden. Het eindproduct is een duurzame vlag gemaakt van gerecycled doek: PETFLAG, de duurzame pridevlag!

Wil jij zo’n duurzame pridevlag? Vanaf vandaag is de duurzame progress vlag verkrijgbaar in onze webshop! Deze vlag, ontworpen door Daniel Quasar, kenmerkt zich met een 5-kleurige chevron. Hiermee legt Quasar de nadruk op inclusiviteit binnen de regenbooggemeenschap. De bruine en zwarte strepen syboliseren de mensen van kleur in de gemeenschap. De roze, blauwe en witte strepen zijn afgeleid van de transgender pride vlag. Hiermee symboliseert Quasar de inclusie van transgender leden van de gemeenschap. Wil je meer weten over de progress vlag? Klik dan hier om het hele artikel te lezen.

De PETFLAG is een initiatief van Blue Flag en de Dokkumer Vlaggen Centrale. Zij vonden in petflessen dé oplossing om een duurzaam doek te maken dat wit genoeg is voor het drukken van vlaggen. Zo werden zij de eersten ter wereld die vlaggen maken van 100% gerecyclede petflessen!

Ook advocatenkantoor Baker McKenzie koos voor PETFLAG: de duurzame pridevlag. Tijdens Amsterdam Pride 2017 lieten zij zich van hun duurzame kant zien. Vlak voor de opening onthullen zij namelijk hun kleurrijke gevels. Meterslange gevelbanieren op PETFLAG doek toont de pride-kleuren aan voorbijgangers. Holland Mast, dochteronderneming van DVC, heeft het gehele idee uitgewerkt.

Leave a comment