‘Waarom ik minderjarige jongens misbruik’

Even voorstellen: mijn naam is Martijn N. Ik ben directeur van een cultureel platform in Amsterdam. Na mijn afstuderen ging het mij voor de wind in de mode- en kunstwereld. Het begon allemaal met jong talent, dat ik koppelde aan gevestigde namen. Ik werkte samen met wereldberoemde ontwerpers, kunstenaars, schrijvers, fotografen en grote bedrijven. Ik schreef voor Het Parool en maakte Glamourtime met Martijn voor Linda.tv. Zelfs in het buitenland viel ik op. Het Amerikaanse magazine Forbes noemde mij een van de succesvolste, jonge ondernemers van Europa. Nu ben ik dus zelf een gevestigde naam.

Mijn interesse in jong talent gaat verder dan de werkvloer. Regelmatig benader ik jonge jongens via sociale media en spreek dan met ze af. Het helpt als ik zeg dat ik invloedrijk ben en ze op weg kan helpen in de modewereld. Vervolgens drogeer ik ze en heb dan gewelddadige en onveilige seks met ze. Ik ben dus ook een verkrachter, zeg maar gerust een crimineel, want soms zijn deze jongens minderjarig. Ze komen daarna gedesillusioneerd thuis, onder de blauwe plekken en beetafdrukken. Dat ze hierdoor een trauma oplopen is gelukkig niet mijn probleem.

Erover vertellen tegen hun ouders of vrienden doen ze vaak niet. Logisch, want ze schamen zich of denken dat het hun eigen schuld is dat ik ze heb verkracht. Een enkeling stapt naar de politie. Maar ik maak me daar nooit zorgen over. Ze moeten namelijk eerst een informatief gesprek voeren. Daarin krijgen ze te horen dat aangifte doen bijna nooit leidt tot vervolging, als er te weinig of geen bewijs is. Soms tonen agenten helemaal geen interesse in hun verhaal. Na dit gesprek krijgen ze twee weken bedenktijd. Daarom doet maar minder dan de helft aangifte. Niet dat dat erg zou zijn, want de politie heeft toch te weinig mensen en geld om onderzoeken snel en grondig uit te voeren. Bovendien verdwijnen zaken bij de rechtbank weer onderop de stapel.

Ik kan daarom al meer dan tien jaar mijn gang gaan. Mensen in mijn omgeving vragen mij nooit waarom ik minderjarige jongens misbruik, maar als ze dat zouden doen, dan zeg ik nonchalant: gewoon omdat het kan.

Edwin Goldman is filmproducent, schrijver en oprichter van Goldman Film.

Ben je slachtoffer geworden van een seksueel misdrijf of heb je aanwijzingen dat iemand in jouw omgeving slachtoffer is geworden? Maak er altijd melding van of doe aangifte bij de Zedenpolitie. Bel 0900-8844 of ga naar een politiebureau.

Heb je vragen over dit onderwerp of behoefte aan een luisterend oor, dan kan je ook bellen, chatten of mailen met het Centrum Seksueel Geweld: 0800-0188, centrumseksueelgeweld.nl

Leave a comment