3 stappen om de Roze Kalender te synchroniseren met Google Calendar

De roze kalender is een web-based applicatie van MEIJT. Deze zet alle bijzondere LHBTI-gerelateerde data van het jaar voor jou op een rijtje. Hierdoor zal je nooit meer een roze feestdag hoeven missen. Super handig dus! Vooral omdat je deze applicatie kan verbinden met apps van Google en Apple. In dit bericht leg ik uit hoe je de roze kalender synchroniseert met Google Calendar in 3 eenvoudige stappen!

  1. Inloggen op Google Calendar.
  2. Roze kalender toevoegen.
  3. Agenda synchroniseren op je telefoon (optioneel)
Stap 1. Inloggen op Google Calendar

Om te beginnen ga je naar http://calendar.google.com/ . Log hier in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je die nog niet? Dan moet je eerst een account aanmaken.

Stap 2. Roze Kalender toevoegen
google-menu

Wanneer je bent ingelogd, wordt je doorgestuurd naar jouw kalender. In het menu aan de linkerkant staat het kopje “Andere agenda’s”. Klik eerst naast dit kopje op het +’je en kies dan voor de optie “Via URL”.

Hierna word je gevraagd om de URL van de Roze Agenda op te geven. Vul de volgende URL in:

Gelukt? Dan zou MEIJT. moeten verschijnen in jouw lijst met andere agenda’s. Deze kan je aanvinken om hem te laten verschijnen of afvinken om hem te verbergen.

Tip:  kies rechts van deze lijst onder ‘opties’ een mooie MEIJT.-roze kleur uit om de ervaring helemaal compleet te maken. 😉

Stap 3. Agenda synchroniseren op je telefoon

Nu je de Kalender hebt toegevoegd aan je account, kan je deze synchroniseren met je telefoon. Download hiervoor de Google Agenda App.

Open de app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Klik vervolgens linksboven op het menu-icoon om het menu te openen. Scroll helemaal naar beneden en kies voor de optie “Instellingen”. Onder jouw gebruikersnaam zal je nu “MEIJT.” zien staan. Nadat je hierop klikt kom je in de instellingen van de Roze Kalender. Ten slotte schakel je bovenaan synchronisatie in en je bent helemaal klaar.

Nu weet je hoe je de Roze Kalender synchroniseert met Google Calendar en zal je nooit meer een LHBTI-moment missen!

Leave a comment